=

Q. 26) In your previous experience, what kind of documents you have created?

I have worked on, Functional Specification Documents, Technical Specification Documents, Business Requirements Documents, Use Case Diagram, etc.

Q. 27) What is SaaS?

SaaS refers to Software as a Service. It is related to cloud computing. It is different from other software bundles as you don't need this type of software to be installed on your machine. All you need is an Internet connection and a Web Browser to use it.

Q. 28) What steps are required to develop a product from an idea?

You have to perform, Market Analysis, Competitor Analysis, SWOT Analysis, Personas, Strategic Vision and Feature Set, Prioritize Features, Use Cases, SDLC, Storyboards, Test Cases, Monitoring, Scalability.

Q. 29) What is OLTP Systems?

OLTP refers to On-Line Transaction Processing. Such systems are capable of performing database transactions and are meant to provide excellent speed for database transactions. These systems are mainly used for data entry and retrieving data from the database.

Q. 30) What is Pugh Matrix?

This technique is a standard part of the Six Sigma technique. It is also known as a problem or design matrix.

Pugh Matrix is used to decide the most optimal and alternate solutions.

Q. 31) In how many categories do business analysis techniques exist?

There are over 100 business techniques that a business analyst can select when facilitating the business. These are categorized as strategic, investigative, analytical, project management, documentation, and modeling techniques.

Q. Q) Are you a team player? Describe it. (Or) Tell us about a team project that you worked on. (Or) Share your team experience of your past company.

You should demonstrate your team skills by sharing a relevant example. First, you should know what interviewers want to know by this question, and they want to find out:

  • Are you easy to collaborate with other employees?
  • Can you communicate effectively with different personalities?
  • Can you mediate disagreements?

You should answer this question in a very easy manner. We all have team experience on the job, during school, or in the extracurricular role, etc. You should better to remember your team experiences of your past and deliver it confidently. You should choose your recent experience.

Q. Q) Give me an example when you show your leadership skills? (Or) Tell me about a time when you lead an important meeting? (Or) Tell me about a time when you delegated effectively?

How to answer: This question is asked to find out the candidate's true leadership potential. This question is generally asked for senior level roles. The best way to reply to this question is to demonstrate that you have done it successfully in the past.

Sometimes for entry-level position jobs also, company ask about leadership because they want to hire people with leadership potential.

You should answer this question with a strong example. You can customize your example according to the job description and role. Always spell the right things. Don't try to reply like this type of answer:

"I consider myself a born leader and have always sought out leadership opportunities over the years."

This is the worst answer for a fresher as well as for an experience holder. You should get specific about what you did.

Q. Q) How do you handle conflicts?

Most of the case you should avoid expressing the conflict situation of your previous job. You can answer this question like: I don't believe in disputes or conflicts. Generally, I prefer to mind my own business and do my work properly without a chance of complaint. Conflicts are not a bit beneficial for the company as well as for the employees, so it is always better to avoid them. However, unfortunately, if I stuck in any this type of situation, I will use my head calmly and patiently and solve that problem with a healthy conversation.

Q. Q) What is your biggest failure in your past life? (Or) How do you handle success, failure, and risk in general? (Or) What is your greatest professional regret?

How to answer: It is totally upon you that how you disclose your failure but always remember don't express negative things which work as a hindrance in your job profile. Always answer a positive point with some limitations.

Q. 1) If 20 men can construct a divider of 112 meters in length in 6 days, what length of a comparable divider can be worked by 25 men in 3 days?

  • 69 meters.
  • 58 meters.
  • 70 meters.
  • 76 meters.

Answer: C 70 Meters.

Solution:

20 men in 6 days can build 112 meters
25 men in 30 days can build=112*(25/20)*(3/6)
= 70 meters

Q. 2) In a race of 600 meters, A can beat B by 60 meters and in a race of 500 meters; B can beat C by 50 meters. By what number of meters will A beat C in a race of 400 meters?

  • 76 meters.
  • 89 meters.
  • 71 meters.
  • 84 meters.

 

Answer: A 76 Meters

Solution:

Let's assume A finishes the 600 m race in 60 sec, then
600/60 = 10 m/sec is his speed
B traveled (600-60 = 540 m in 60 sec, therefore
540/60 = 9 m/sec is B's speed
:

"in a race of 500 metres, B can beat C by 50 metres."
500/9 = 55.56 sec is B's time to finish a 500 m race
C traveled 500-50 = 450 m in 55.56 sec, therefore
450/55.56 = 8.1 m/sec is C's speed
:

By how many will A beat C in a race of 400 metres?
400/10 = 40 sec for A to run a 400 m race
C will travel 8.1*40 = 324 m in 40 sec therefore
C will be 400-324 = 76 m behind when A crosses the finish line

Q. 3) On the off chance that the accumulated dividends on a specific total of cash for a long time at 10% for each annum be Rs. 993, what might be the basic intrigue?

  • Rs.840
  • Rs.590
  • Rs.695
  • Rs.900

Answer: D Rs. 900

Solution:

Let P = Principal 
A - Amount 
We have a = P (1 + R/100)3 and CI = A - P 
ATQ 993 = P (1 + R/100)3 - P 
∴ P = Rs 3000/ - 
Presently SI @ 10% on Rs 3000/ - for 3 yrs = (3000 x 10 x 3)/100 
= Rs 900/ -

Q. 4) What yearly portion will release an obligation of Rs. 4600 due in 4 years at 10% straightforward intrigue?

  • 1000
  • 1330
  • 1600
  • None of these

Answer: A 1000

Solution:

Give the yearly portion a chance to be Rs.100. The principal portion will be paid one year from now i.e. 3 years before it is in reality due. The second portion will be paid a long time from now i.e. 2 years before it is in reality due. 
The third portion will be paid 1 year before it is in reality due. 
The fourth portion will be paid on the day the sum is in reality due. 
On the main portion, the intrigue will be paid for a long time, on the second for a long time, on the third for 1 year, on the fourth for multi-year. Altogether an enthusiasm for a long time will be paid (3 + 2 + 1 + 0) on Rs. 100 @ 10%. Intrigue = (100 × 6 × 10)/100 = Rs. 60 and the essential is Rs 100 × 4 = Rs 400. The aggregate credit that can be released is Rs. 400 + 60 = Rs. 460. Here the system of Chain Rule will be connected. I.e. for Rs. 460 the portion required is Rs. 100, for Rs. 4600 the portion required is 4600 × 100/460 = Rs. 1000.

Q. 5) A number whose fifth part expanded by 5 is equivalent to its fourth part lessened by 5, is

  • 140.
  • 180.
  • 200.
  • 270

Answer: C 200.

Solution:

X/5 + 5 = x/4 - 5 
⇒ x/5 - x/4 = 10 
X/20 = 10 
⇒ x = 200

Q. 6) Two numbers are with the end goal that the proportion between them is 3:5, however in the event that each is expanded by 10, the proportion between them ends up 5:7. The numbers are

  • 7, 5
  • 7, 12
  • 13, 29
  • 15, 25

Answer: D 15, 25

Solution:

NO. Are in the ratio of 3:5
Let no be 3x and 5x
(3x+10): (5x+10) =5:7
X=5
NO are (15, 25)

Q. 7) A man pushes downstream 30 km and upstream 18 km, taking 5 hours each time. What is the speed of the stream (current)?

  • 1.2 KM/HR
  • 1.7 KM/HR
  • 2.8 KM/HR
  • 4.8 KM/HR

Answer: A 1.2 KM/HR

Solution:

Let x=speed of boat and y=speed of current
=30/ (x+y)=18/(x-y)=5 by solving y=1.2 km/hr

Q. 8) A train 125 meter long is running at 50 km/hr. In what time will it pass a man running at 5 km/hr in a similar bearing in which the train is going?

  • 15 sec
  • 10 sec
  • 60 sec
  • 55 sec

Answer: B 10 sec.

Solution:

Distance=125 meter speed=50-5=45km/hr=>45*5/18=12.5 m/s
Time=125/12.5=10sec

Q. 9) A is twice as fast as B is thrice as fast as C. The journey covered by C in 42 minutes, what will be covered by A is

  • 21 MIN
  • 64 MIN
  • 17 MIN
  • 40 MIN

Answer: C 17 MIN.

Solution:

B is thrice as fast as C
C covered in 42 minutes
B covered in 42/3=14 min
A is twice as fast as B
A covers in 14*(1/2) = 7 min

Q. 10) A can complete a work in 40 days and B in 28 days. In the event that A and B together take every necessary step, at that point roughly in how long will a similar function be finished?

  • 17 days
  • 14 days
  • 16 days
  • 29 days

Answer: C 16 days

Solution:

A's 1day's work = 1/40 
B's 1day's work = 1/28 
They can cooperate in = 1/40 + 1/28 = 16 days (estimate)

Question topic


HTML

43 Questions

HTML5

9 Questions

CSS

1 Questions

JavaScript

0 Questions

PHP

0 Questions

ASP.NET

0 Questions

JSP

0 Questions

SQL

0 Questions

MySQL

0 Questions

Core Java

0 Questions

Interview Tips

12 Questions

Job/HR Interview

48 Questions

Competency Interview

9 Questions

Business Analyst

24 Questions

Behavioral Interview

4 Questions

IBM Interview

85 Questions

Infosys Interview

106 Questions

Capgemini Interview

0 Questions

Cognizant Interview

0 Questions

Wipro Interview

0 Questions

Accenture Interview

0 Questions

IGATE Interview

0 Questions

TCS Interview

0 Questions

HCL Recruitment Process

0 Questions

Adobe Interview

0 Questions

Microsoft Interview

0 Questions

DXC Technology Interview

0 Questions

Ericsson Interview

0 Questions

Intuit Recruitment Process

0 Questions

SpaceX Interview

0 Questions

Sapient Interview

0 Questions

Programming C Interview

0 Questions

C++ Interview

0 Questions

Data Structure Interview

0 Questions

Linux Interview

0 Questions

Unix Interview

0 Questions

Shell Scripting Interview

0 Questions

Networking Interview

0 Questions

CCNA Interview

0 Questions

Android Interview

0 Questions

Cloud Computing Interview

0 Questions

Hadoop Interview

0 Questions

Software Testing Interview

0 Questions

Selenium Interview

0 Questions

Web Services Interview

0 Questions

Operating System Interview

0 Questions

MS Excel Interview

0 Questions

SEO Interview

0 Questions

Digital Marketing Interview

0 Questions

Python Interview

0 Questions

Django Interview

0 Questions

Pascal Interview

0 Questions

Ruby Interview

0 Questions

Ruby on Rails Interview

0 Questions

Memcached Interview

0 Questions

Go Interview

0 Questions

OpenStack Interview

0 Questions

Scala Interview

0 Questions

Control System Interview

0 Questions

Electrical Machines Interview

0 Questions

Power System Interview

0 Questions

Digital Electronics Interview

0 Questions

Robotics Interview

0 Questions

TypeScript Interview

0 Questions